Пређи на главни садржај

Ivanini Slatkisi i slanisi

Ivanini Slatkisi i slanisi

Pizza rolat


Pizza rolat ,prost recept sa malo sastojaka,a jako izdasan i fenomenalnog ukusa.Idealan kada vam se najave gosti;) Napravi se za pola sata ;),odlican za rodjendane,proslave...
 Kod nas nekad bude i za rucak,sto da ne...manjak vremena...dovoljno je samo da imate gotove kore..kecap,sir,sunkaricu..sampinjoni mogu i ne moraju ;)i eto predlog za brz i ukusan ruckic:)Ehh ...a koliko je zdrav..o tome ne bih:)) Nekad moramo sebi priustiti i ovako nesto ;)
Ako niste do sada probali,probajte obavezno.
Varijante su velike,mozete u njega staviti sta god pozelite..sta god volite:)Ako volite ljuto dolazi u obzir ajvar..kulen..ljuta papricica ;) Moze i vege varijanta sa povrcem...ma igrajte se slobodno:)
meni je ova varijanta najdraza kao pizza ;)


Sastojci

  • 500g kora za gibanicu
  • 2dl kisele pavlake
  • 4 jaja
  • malo origana
  • 200g kecapa
  • 300g trapista
  • 400g sunkarice
  • so

Priprema

  1. Umutite pavlaku i jaja sa malo soli.
  2. Sunkaricu isecite na tanke kolutove ili kupite iseckanu sunkaricu ;)
  3. Kore bi trebalo da imaju 12 listova.Podeliti ih da dobijete 2 puta po 6 listova.
  4. Na tacnu staviti prvo 2 lista.Preko premazati malo umucene pavlake sa jajima, pa odgore kora, pa je premazete kecapom i pospete malo origana, pa preko opet kora i nju namazete pavlakom i jajima i poredjate salamu, preko opet stavite koru i na nju narendate 150g trapista i preko kora koju namazete pavlakom i jajima.To sve zavijte u rolat.
  5. To isto uradite i sa drugih 6 listova.
  6. Rolate premazite sa pavlakom i jajima i stavite u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 20 min. dok  fino ne porumeni.
  7. Kada je peceno isecite na parcad debljine 2cm.
    Po zelji mozete dodati sampinjone,krastavcice,kulen...



    ::::::::::::::PRIJATNO:::::::::::::::

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cheesecake

Poslastica koju mozete napraviti za pola sata,izdasna i fenomenalnog ukusa! Torta sa sirom jе slatka okrugla torta koja se sastoji od jednog ili vise slojeva.Glavni i najgusci sloj ,sastoji se od mesavine mekog,svezeg sira,secera ,ako ima donji sloj,on je obicno tvrd i sastoji se od samlevenih kolacica ili keksa,slatkih krekera ili biskvita torte.Moze i ne mora da se pece(obicno se drzi u frizideru) .Na vrh se moze staviti sloj voca,slaga,oraha,vocnog sosa i/ili cokoladnog sirupa.U tortu se moze dodati i njihova aroma.Torta sa sirom moze da ima vise ukusa,na primer:jagode,kesten,cokolada,limun... itd..  Meni je najdraza sa jagodama :) Kada se samo setim,pre jedno 10 godina ..pa i vise..na samu pomisao da jedem tortu sa sirom...oooo ...nikako me te torte nisu privlacile,samo klasika;)kora,fil,kora,fil :) Dok jednom nisam resila da napravim,uvek su mi bile izazovne ,tako kremaste,pa voce...ko bi odoleo,ja nisam mogla :) Resila sam napraviti pa sta bude:) Prva cizika koj

Jaffa torta 10minuta

Tortica koju možete napraviti za 10 minuta,zvuči neverovatno,ali tako je :)Najavili vam se gosti,a volite ih lepo počastiti;) Ova tortica je idealan izbor :) Mislim da svi vole jaffa keks ,greške nema :) Sve sameljete,promesate,odgore slag  i gotovo :) Ja sam vise vremena utrosila za dekoraciju al vredelo je :) Dobitna kombinacija čokolada i narandža ...kako odoleti ;)   Sastojci   900g jaffa keksa(3 kutije) 200ml mleka

Vanila mak kocke

Ovo je kolac kome necete moci odoleti,pogotovo ako ste ljubitelj maka;) Predivan spoj divnih socnih korica sa makom i kremom od vanile:) Ja ih sada gledam i ponovo mi se jedu :) Jako volim kremaste kolace.   Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle s makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus i aromu. Mak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta, ali mnogi i ne razmišljaju o njegovim lekovitim svojstvima. Dugo je predstavljao simbol sna i smrti, zbog opijuma koji se iz njega ekstrahuje i crvene boje. Najstariji zapisi o njegovoj upotrebi potiču iz Mesopotamije, gde je korišćen u medicinske svrhe, ali i kao "biljka veselja". Atletičari u antičkoj Grčkoj su pre takmičenja pili napitak od vina, maka i meda da bi bili snažniji. Narodni lekari ga preporučuju za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i grčeve u želucu. Upućeni tvrde da je i prava raznica antioksidanasa, koje organizam štite od upala i mali